The Miners Colombia Condor zrnková káva bez kofeinu 250g
Kód: THEM-336Podrobný popis
CHUŤ
Marhuľa, klementínka, škorica
● | ● | ○ | ○ | ○ | Acidita |
● | ● | ○ | ○ | ○ | Horkosť |
● | ● | ● | ● | ● | Sladkosť |
DETAILY
Farma: | Nadmorská výška: | Spracovanie | Odroda: | Spôsob prípravy: |
El Vergel | 1500 m.n.m | Sugar cane | Catura | Espresso, Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot, Moka Pot |
___________________________________________________________________________________________________________________________________
REGIÓN TOLIMA
Región Tolima sa nachádza v stredozápadnej Kolumbii. Samotné slovo Tolima pochádza z miestneho domorodého jazyka av preklade znamená ''rieka snehu či mraku''. Región sa rozkladá v Cordillera Central uprostred troch pohorí, čo poskytuje širokú škálu mikroklím vhodných na pestovanie vysoko kvalitných káv. Produkcia kávy je tu hlavnou poľnohospodárskou činnosťou v oblasti, hneď vedľa pestovania fazule a chovu dobytka.
FARMA EL VERGEL
Projekt El Vergel pôvodne vznikol za účelom vytvorenia inovatívnych postupov, ktoré by dokázali zlepšiť podmienky rodín, ktorý sa na projekte spolupodieľa. Za projektom stojí Marha Bayter spoločne so svojimi synmi Eliasom a Shadym. Samotná farma sa nachádza v regióne Tolima, ktorý sa rozprestiera na svahoch pohoria Andy v Kolumbii.
Hlavným impulzom k vlastnej produkcii bezkofeínovej kávy pre Eliasa a Shadyho bolo zistenie, že prevažná väčšina týchto káv naprieč celou Kolumbiou sa robí z nekvalitnej suroviny. Preto je náš nový decaf tvorený výhradne z kvalitných káv z farmy El Vergel. Vznikol tak produkt, ktorý si napriek spracovaniu zachováva svoj jedinečný charakter.
Kolumbia sa môže pochváliť rozmanitou krajinou tvorenou dažďovými pralesmi, rozsiahlym pohorím, dvoma pobrežiami a mnohým ďalším. Okrem toho jedenástimi oblasťami rôznych nadmorských výšok, z ktorých každá ponúka jedinečné chuťové profily, ktoré nenájdete nikde inde vo svete.
Miestna pôda je veľmi bohatá na živiny, čo ponúka ideálne podmienky na výsadbu kávovníkov. Tunajší pestovatelia sa pôvodne sústredili prevažne na veľkonosné úrody nižšej kvality. Postupom času však začali prechádzať k výberovej káve a sústredí sa na prácu s mikrolotmi, ktoré vyžadujú značne viac starostlivosti a prostriedkov. Kvantita pozvoľna ustupovala kvalite a počas niekoľkých málo rokov sa Tolima dostala do popredia hľadáčika výberových pražiarní.
SPRACOVANIE METÓDOU SUGAR CANE
Pri spracovaní metódou Sugar Cane sa káva najprv naparí, aby sa odstránila vrstva pergamenu. Počas naparovania sa zvýši obsah vlhkosti a zrná postupne napučia, čo uľahčuje extrakciu kofeínu. V tomto okamihu sa za použitia extraktorov, získaných z fermentácie cukrovej trstiny, priebežným premývaním pomaly znižuje celkový obsah kofeínu až na požadovanú úroveň. Zrná sa potom preplachujú čistou vodou a parou tak, aby sa odstránili zvyšky rozpúšťadla aj z tých najvnútornejších častí. Nakoniec sa zrná sušia, kým sa nedosiahne pôvodná vlhkosť. Tento spôsob spracovania je k zrnu šetrný, pretože sa zaobíde bez využitia vysokých teplôt a nadmerného tlaku, ktoré môžu zásadne narušiť bunkovú štruktúru zrna.
Dodatočné parametre
Kategória: | KÁVA BEZKOFEÍNOVÁ |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.