DENNÉ ČISTENIEJURA KÁVOVARU

Pre denné čistenie Jura kávovarov by sme odporučili nasledujúce postupy:
 
Denné čistenie nádob na odpad:
Vysypte nádobu na odpad z kávy a vyprázdnite zbernú misku na zvyškovú vodu. Následne ich vyčistite prípravkom 🍀 napríklad ekologickým odmastňovačom Frosch s grapefruitom 🍀 , opláchnite pod teplou vodou a vysušené vráťte do kávovaru.
⚠️ POZOR:
nádoby nie sú vhodné pre umývanie v umývačke riadu - agresívna chémia obsiahnutá v čistiacich tabletách spôsobí vyblednutiu povrchu nádob!
✅ Pre vysušenie aj vnútra kávovaru, môžete na niekoľko hodín nechať po umytí nádoby mierne povytiahnuté z vypnutého kávovaru.
 
Denné čistenie povrchov:
Utrite povrch kávovaru pomocou navlhčenej handričky. Môžete použiť jemné čistiace prostriedky, ktoré sú vhodné pre čistenie kuchynských spotrebičov.
Denné čistenie peniča mlieka - cappuccinátora (ak váš kávovar obsahuje túto funkciu):
Ak ste použili spenenie mlieka, cappuccinátor vyčistite špeciálnymi JURA tabletkami na čistenie mliečnych ciest a cez programovú funkciu “Čistenie cappuccinátora”, ktorou sú vybavené všetky JURA modely, alebo cappuccinátor vyčistite mechanicky. Tým odstránite zo systému mliečne zvyšky, ktoré by mohli cappuccinátor natrvalo znefunkčniť.
 
Denné čistenie výpustí:
Skontrolujte, či cez kávové výpuste správne preteká káva. Ak sú upchaté, prešpárajte ich jemnou ihlou alebo spinkou. Z. koncov výpustí odstráňte zvyšky z kávy vlhkou utierkou.
Tieto sú len základné odporúčania pre denné čistenie Jura kávovarov. Je však dôležité si prečítať a dodržiavať pokyny uvedené v príručke kávovaru.
 
jura we8