TIP servisného technika, Appartamento a problém s teplotou

Stáva sa Vám, že pri príprave Vášho obľúbeného espressa začne ručička manometra viditeľne klesať z nastavenej hodnoty?

Je to jav, ktorý sa časom môže na Vašom Appartamente vyskytovať, a to najmä pri kávovaroch, ktoré už nejaké to x- sté espresso pripravili. Srdcom kávovaru je riadiaca elektronika, ktorá kontroluje teplotné procesy, spína napúšťanie čerstvej vody, tiež sleduje výšku hladiny v bojlery. 

Ak sa mechanicky opotrebujú kontakty spínacieho relé vplyvom častého spínania a značných prúdov ktoré cez ne pretekajú, zostane výhrevná špirála bez potrebného napájania, čím dochádza k ochladzovaniu boilera.Ak nadôvažok súčasne s týmto javom pumpuje pumpa do bojlera aj čerstvú chladnú vodu, zreteľne uvidíte klesať ručičku manometra bojlera.                                                   

Často sa zákazníci domnievajú, že manometer na Appartamento kávovare ukazuje tlak pumpy. To je omyl - manometer v jednotkách Bar ukazuje aktuálnu teplotu v bojlery. Na stupnici 1Bar pritom zodpovedá teplote ±100°C.

Aký je záver? Ak ste už spozorovali takéto správanie Vášho Appartamenta očakávajte, že bude časom potrebné vymeniť riadiacu elektroniku. 

Ak máte otázku, volajte 0800 500 456 - radi pomôžeme, aby ste si naplno mohli vychutnávať zážitok z prípravy kávy, ktorý Vám kávovary od Rocket Espresso prinášajú.

Tím PRESSOBURG  logo_znak

Social Media

ico_fb    ico_instagram   ico_whatsapp