Coffeein Jáva Argopuro Natural, zrnková káva 200g
Kód: COFFEE-002Podrobný popis
Charakteristika kávy
Telo | ● | ● | ● | ○ | ○ | |
Horkosť | ● | ● | ○ | ○ | ○ | |
Acidita | ● | ● | ● | ○ | ○ | |
Sladkosť | ● | ● | ● | ● | ● |
Chuťový profil
Chuť kávy
Aróma pomletej kávy je veľmi sladká a čokoládová. Aróma nápoja je medová a sladká. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti sa kĺbia rôzne tóny čerstvého aj kandizovaného ovocia so sladkými, medovo karamelovými tónmi. Dochuť kávy sa nesie v duchu horkej čokolády a kakaa.
Pôvod kávy
Odrody kávovníkov Caturra a Lini S-795 sa pestujú na východnej Jáve vo vulkanickej pôde pod vyhasnutou sopkou Argopuro. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované klasickou suchou metódou. Vďaka vysokej vlhkosti sa káva suší veľmi dlho a pomaly, čo má za následok hlbšiu chuť kávy. Ručný zber a triedenie august 2023.
REGIÓN: Východná Jáva, Argopuro
FARMA: Kávovníky v okolí sopky Argopuro
FARMÁR: Mas Muhlis a 500 farmárskych rodín
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Walida
ODRODA: červená caturra, Lini S-795
SPRACOVANIE: natural a anaerobic natural 36h
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, august 2023
RECEPT:
HARIO V60
20 g kávy na 300 ml vody (pomer 1:15)
24 klikov comandante
96 stupňov voda
extrakcia 2:30 - 3 min.
- prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
- druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 60g vody (dokopy tam je 120g)
- tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 90g vody (dokopy tam je 210g)
- štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 90g vody (dokopy tam je 300g)
- pri 2 min. krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera
Dodatočné parametre
Kategória: | KÁVA a POTRAVINY |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnosť: | 0.2 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.