THE MINERS Kenya Tegu AB 3 Filter 250 g

Kód: THEM-779
Novinka
Značka: The Miners
€15,20 / ks €12,67 bez DPH
Vypredané
Môžeme doručiť do:
22.5.2024
Možnosti doručenia

Zrnková káva na prípravu filtrovanou metódou.

Detailné informácie

Podrobný popis

CHUŤ

Slivka, Červené ríbezle, Čierny čaj

 
Acidita
Horkosť
  ●      Sladkosť

DETAILY

Farma: Nadmorská výška:  Spracovanie Odroda:  Spôsob prípravy:
              Tegu Factory                       2000 m.n.m                             Mokré                                    SL28, SL34, Batian, Ruir 11                             Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot, Moka Pot               
___________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Príbeh kávy

"Slovo "Tegu" v kikujčine označuje "nízke miesto" a je tiež názvom miestnej rieky. Továreň Tegu, význačná premývacia stanica, je kľúčovou súčasťou Poľnohospodárskeho družstva Tekangu Farmers Cooperative Society (FCS). V nedávnych rokoch sa družstvo venuje významnej starostlivosti o svojich farmárov , a vracajú im viac ako 85% ceny za predaj.Vďaka vysokej kvalite svojej kávy sú vždy schopní dosiahnuť ceny nad súčasnými trhovými štandardmi.V priebehu rokov preukázali svoju konzistentnú kvalitu a majú dobrý systém pre dohľadateľnosť a kontrolu kvality.

Tegu Factory odoberá čerešne od zhruba 1200 drobných pestovateľov, ktorí priemerne pestujú kávu na zhruba 0,4 hektára pozemku. Celková ročná produkcia je približne 330 ton čerešní. Zaujímavým prvkom ich spracovania je použitie čerstvej riečnej vody na fermentáciu, ktorá je potom recyklovaná a používa sa na odkalovanie niekoľkokrát počas dňa, čo významne znižuje spotrebu vody. Situované v Nyeri, na svahoch hory Mount Kenya, hrá Poľnohospodárske družstvo Tekangu Farmers Cooperative Society kľúčovú úlohu v produkcii výnimočnej kávy. Nyeri, spoločne so susediacim regiónom Kirinyaga, je známe pre svoje intenzívne, komplexné a bohaté chute kávy. Družstvo tvoria predovšetkým farmy drobných pestovateľov, z ktorých každý pestuje okolo 100 kávových stromov. Títo drobní pestovatelia sú organizovaní do družstevných spoločností, ktoré slúžia ako zastrešujúca organizácia pre továrne, kam prinášajú svoje čerešne na spracovanie.

Spracovanie:

Proces začína starostlivým ručným triedením farmármi, ktorí starostlivo odstraňujú nedozreté a prezreté čerešne, než sa dostanú na spracovanie. Diskový odšťavovací stroj Agaarde odstraňuje šupku a dužinu. Výsledné kávy sú starostlivo triedené podľa hustoty do troch akostí. Kvalita 1 a 2 sú oddelene odovzdané na fermentáciu. Kvalita 3 je považovaná za nižšiu kvalitu a je spracovaná oddelene. Fermentácia prebieha po dobu 16-24 hodín v tieni. Po tejto fáze sú kávy starostlivo prepláchnuté a opäť triedené podľa hustoty v oplachových kanáloch. Následne sú namočené v čistej vode z potoka po dobu 16-18 hodín, čo zaisťuje ich bezchybnú kvalitu.

Sušenie:

Po namáčaní sú kávy opatrne rozložené na hessianových rohožkách a sušia sa až jeden deň, potom sú premiestnené na tradičné sušiace stoly. Tie sú obvykle pokryté jutovou tkaninou alebo tieniacimi sieťami, ktoré sú umiestnené nad drôtom stola. Doba sušenia sa mení, pohybuje sa v rozmedzí od 12 do 20 dní a závisí od aktuálneho počasia a zrážok.

 

Dodatočné parametre

Kategória: KÁVA NA FILTER
Záruka: 1 rok
Hmotnosť: 0.01 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: