THE MINERS Kávovy Drip Ethiopia Bookkisa

Kód: THEM-559/DRI
Novinka
Značka: The Miners
€1,80 / ks €1,50 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
9.5.2024
Možnosti doručenia

Káva vo filtri - káva pre jednoduchú prípravu zaliatím. Z jedného balenia pripravíte 150 - 200ml nápoja.

Detailné informácie

Podrobný popis

CHUŤ

Gumový Macko, Kvetinová, Višňová

 
Acidita
Horkosť
  ●      Sladkosť

DETAILY

Farma: Nadmorská výška:  Spracovanie Odroda:  Spôsob prípravy:
              Sookoo Coffee                          2173 m.n.m                                          Natural                                     Gibrinna 74110, Serto 74112                               Drip                 
___________________________________________________________________________________________________________________________________
 
PRÍBEH KÁVY

Sookoo Coffee je jedným z hlavných etiópskych partnerov spoločnosti Osito, ktorá sa má hlavné pole pôsobnosti práve v tejto krajine. So zakladateľom Sookoo, Turom Wajim, spolupracujú už od začiatku svojich aktivít v Etiópii. Ture a jeho brat Assefa založili spoločnosť (oficiálne Dambi Uddo Agro Industry) na prelome rokov 2018 a 2019. Počas tohto prvého zberu Osito s Dambi Uddo uzavreli ich prvú registrovanú kúpnu zmluvu.

Sookoo Coffee sa nachádza v Odo Shakiso v regióne Oromia v oblasti Guji. V súčasnosti Ture a Assefa produkujú výhradne sucho spracované kávy z čerešní pochádzajúcich z okolitých kebeles. Každý lot je pomenovaný podľa tzv. Kebele, čiže obce, z ktorej čerešne pochádza (napr. Shoondhisa alebo Bookkisa).

Spracovanie

Väčšinu dodávaných čerešní tvorí jedna z dvoch odrôd, Gibirinna 74110 a Serto 74112. Obe pochádzajú z výberov Metu Bishari z rovnomenného lesa v zóne Illubabor Jimma Agricultural Research Center (JARC) vybraných v roku 1974. Boli vybrané pre svoju. V súčasnej dobe sa jedná o jedny z najviac propagovaných odrôd v Etiópii.

Čerešne sa sušia na centralizovanom mieste na vyvýšených afrických posteliach v nadmorskej výške 2173 m nm, vo veľmi tenkých vrstvách po dobu približne 15–20 dní. Často sa premiešavajú a otáčajú, aby bolo zaistené rovnomerné a konzistentné sušenie. Výsledkom tohto úsilia sú jedny z najzaujímavejších a najčistejších káv. Na rozdiel od iných sucho spracovaných káv sa vyznačujú vysokou kvetinovosťou a aciditou. Často sú popisované ako „Etiópia na prvom mieste, spracovanie až na druhom“.

Ako na prípravu

Na prípravu vám stačí len horúca voda a hrnček. 

  • Rozbaľte obal a vytiahnite filter s kávou
  • Zatraste filtrom a odtrhnite jeho hornú časť pozdĺž nápisu Open
  • Rozložte a nasaďte na hrnček
  • Postupne nalievajte 175 ml horúcej vody (92 °C - 95 °C) až po okraj filtra
  • Počkajte, kým káva celkom prekvapká do hrnčeka

 

Z jedného filtra si pripravíte 150 – 200 ml kávy v závislosti od toho, akú intenzívnu chuť chcete dosiahnuť. Príprava zaberie 2 - 3 minúty.

 

Dodatočné parametre

Kategória: KÁVA NA FILTER
Záruka: 1 rok
Hmotnosť: 0.01 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: